Čaje, které vám budou chutnat

bílý čaj bílý čaj vzniká zpracováním prvních lístků, ještě nerozvinutých, rostliny Camellia sinensis, neboli čajovníku. Tyto drobné a křehké lístky se sbírají pouze v krátkém období během roku. Proto je tento nápoj vzácný, a kdysi bylo jeho popíjení výsadou císařského dvora.

Pochlubte se návštěvě bílým čajem

Čaj má blahodárné účinky na zdraví a lidský organismus, i díky obsahu rostlinných antioxidantů, zvaných flavonoidy. Bílý čaj získává v západním světě stále větší oblibu, stejně jako dříve čaje zelené. Ty již v oblibě dohání.

Sběr lístků

Sběr drobných, ještě nerozvinutých lístků, může proběhnout jen v jednom krátkém období v roce, ještě před tím, než přijde období dešťů. Pak se lístky rozvinou, přijdou o svou svěží a jemnou chuť, a již nejsou vhodné pro vznik bílý čaj.